A rizst a szokott módon megfőzzük. A méteres zöldbabot félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a ledarált pulykacombot, sózzuk, ételízesítővel, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A húst saját levében puhára pároljuk.
Rétegezés
Egy magasabb falú tepsit előkészítünk. Alulra tesszük a zöldbab felét, erre kerülnek a bacon szeletek, majd a főtt rizs és a párolt hús. A tetejét a maradék zöldbabbal fedjük be. Az egészet megkenjük tejföllel.
Sütés
Előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul. Tálaláskor a tetejét még meglocsolhatjuk tejföllel.
Tipp
A húsos réteget gazdagíthatjuk fokhagymával vagy egy kevés reszelt sajttal. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a tejfölt összekeverhetjük kevés mustárral vagy snidlinggel a sütés előtt.