Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott méteres zöldbab pulykahússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg méteres zöldbab
  • 50 dkg pulykacomb filé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 cl étolaj
  • 4 dl tejföl
  • só

Elkészítése

A rizst a szokott módon megfőzzük. A méteres zöldbabot félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a ledarált pulykacombot, sózzuk, ételízesítővel, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A húst saját levében puhára pároljuk.

Rétegezés

Egy magasabb falú tepsit előkészítünk. Alulra tesszük a zöldbab felét, erre kerülnek a bacon szeletek, majd a főtt rizs és a párolt hús. A tetejét a maradék zöldbabbal fedjük be. Az egészet megkenjük tejföllel.

Sütés

Előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul. Tálaláskor a tetejét még meglocsolhatjuk tejföllel.

Tipp

A húsos réteget gazdagíthatjuk fokhagymával vagy egy kevés reszelt sajttal. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a tejfölt összekeverhetjük kevés mustárral vagy snidlinggel a sütés előtt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-meteres-zoldbab-pulykahussal/