Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • teljes kiörlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • sajt
Rakott padlizsán

Elkészítése

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra kockázott lilahagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összesütjük. Félretesszük a csirkét.

A paradicsomot felszeleteljük, és a szeleteket hirtelen átsütjük. A levet engedett padlizsánszeleteket papírszalvétával leitatjuk, majd lisztbe forgatjuk, és olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.

Egy jénai edényt előkészítünk, és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Alulra egy sor padlizsán kerül, erre jön a csirkemell, majd a paradicsom, és végül a maradék padlizsán.

Két tojást felverünk, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel ízesítjük. Ezt a keveréket az étel tetejére öntjük, majd reszelt sajttal befedjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul. Ez egy nagyon finom, laktató és egészséges étel.

Sztori:

A családom addig nem kedvelte a padlizsánt, amíg ezt a receptet meg nem kóstolták. Azóta viszont az egyik kedvencük lett!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-padlizsan-2/