Elkészítése
Elkészítés
A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük, majd félretesszük. A bulgurt (vagy rizst, kuszkuszt) vajon átpirítjuk, felöntjük zöldséglével, és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig sütjük, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a kész bulgurt.
Rétegezés
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd lerakunk egy réteg sült padlizsánt. Erre jön egy réteg húsos-bulguros keverék, amit megszórunk reszelt sajttal. Ezt a rétegezést ismételjük: padlizsán, húsos massza, reszelt sajt, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Sütés
A tetejére padlizsánt teszünk, majd nyakon öntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Az egészet 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

