Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott padlizsán

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Elkészítés A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük, majd félretesszük. A bulgurt (vagy rizst, kuszkuszt) vajon átpirítjuk, felöntjük zöldséglével, és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig sütjük, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a kész bulgurt. Rétegezés Egy hőálló tálat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük, majd félretesszük. A bulgurt (vagy rizst, kuszkuszt) vajon átpirítjuk, felöntjük zöldséglével, és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig sütjük, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a kész bulgurt.

Rétegezés

Egy hőálló tálat kivajazunk, majd lerakunk egy réteg sült padlizsánt. Erre jön egy réteg húsos-bulguros keverék, amit megszórunk reszelt sajttal. Ezt a rétegezést ismételjük: padlizsán, húsos massza, reszelt sajt, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Sütés

A tetejére padlizsánt teszünk, majd nyakon öntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Az egészet 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is