Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3-4 db padlizsán
  • 50 dkg csirkemellfilé (apró kockákra vágva )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter tejföl
  • 15-20 dkg bulgur
  • reszelt sajt
Rakott padlizsán

Elkészítése

Elkészítés

A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük, majd félretesszük. A bulgurt (vagy rizst, kuszkuszt) vajon átpirítjuk, felöntjük zöldséglével, és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig sütjük, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a kész bulgurt.

Rétegezés

Egy hőálló tálat kivajazunk, majd lerakunk egy réteg sült padlizsánt. Erre jön egy réteg húsos-bulguros keverék, amit megszórunk reszelt sajttal. Ezt a rétegezést ismételjük: padlizsán, húsos massza, reszelt sajt, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Sütés

A tetejére padlizsánt teszünk, majd nyakon öntjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Az egészet 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-padlizsan-3/