Elkészítése
A padlizsánt alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és húsz percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a rizst enyhén sós, borsozott vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát és egy kevés Erős Pistát. Az egészet összefőzzük, majd a megfőtt rizzsel összekeverjük.
A padlizsán levét leöntjük, a szeleteket szárazra töröljük, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ezután egy tepsiben vagy üvegedényben rétegezzük a padlizsánt és a húsos rizst, majd a tetejére fűszerezett joghurtot öntünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
