Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A padlizsánt alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és húsz percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a rizst enyhén sós, borsozott vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát és egy kevés Erős Pistát. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A padlizsánt alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és húsz percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a rizst enyhén sós, borsozott vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát és egy kevés Erős Pistát. Az egészet összefőzzük, majd a megfőtt rizzsel összekeverjük.

A padlizsán levét leöntjük, a szeleteket szárazra töröljük, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ezután egy tepsiben vagy üvegedényben rétegezzük a padlizsánt és a húsos rizst, majd a tetejére fűszerezett joghurtot öntünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is