Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg padlizsán
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 2 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • Erős Pista
  • oregánó
  • babérlevél
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz joghurt
  • őrölt pirospaprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • friss bazsalikom

Elkészítése

A padlizsánt alaposan megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és húsz percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a rizst enyhén sós, borsozott vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát és egy kevés Erős Pistát. Az egészet összefőzzük, majd a megfőtt rizzsel összekeverjük.

A padlizsán levét leöntjük, a szeleteket szárazra töröljük, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ezután egy tepsiben vagy üvegedényben rétegezzük a padlizsánt és a húsos rizst, majd a tetejére fűszerezett joghurtot öntünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-padlizsan-4/