Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és fahéjjal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Közben megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük, és nagyjából fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olajjal, és rárakjuk a padlizsánszeleteket. Ezeket is megkenjük olívaolajjal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.07.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és fahéjjal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Közben megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük, és nagyjából fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olajjal, és rárakjuk a padlizsánszeleteket. Ezeket is megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A paradicsomszószhoz a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon illatosra futtatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. A paradicsomokat összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.

Egy tepsit kiolajozunk, és a következő sorrendben rétegezzük az alapanyagokat: a padlizsán felét leterítjük, rákenjük a paradicsomszósz harmadát, majd rárakjuk a mozzarella felét. Erre jön a darált húsos ragu, majd újabb adag paradicsomszósz, mozzarella, és a maradék padlizsán. A tetejére tejfölt simítunk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is