A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és fahéjjal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Közben megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük, és nagyjából fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olajjal, és rárakjuk a padlizsánszeleteket. Ezeket is megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A paradicsomszószhoz a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon illatosra futtatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. A paradicsomokat összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
Egy tepsit kiolajozunk, és a következő sorrendben rétegezzük az alapanyagokat: a padlizsán felét leterítjük, rákenjük a paradicsomszósz harmadát, majd rárakjuk a mozzarella felét. Erre jön a darált húsos ragu, majd újabb adag paradicsomszósz, mozzarella, és a maradék padlizsán. A tetejére tejfölt simítunk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.