Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3-4 db padlizsán
  • 1 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 csomag mozzerella
  • 10 dkg pramezán
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • cukor
  • só

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és fahéjjal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Közben megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük, és nagyjából fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olajjal, és rárakjuk a padlizsánszeleteket. Ezeket is megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A paradicsomszószhoz a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon illatosra futtatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. A paradicsomokat összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.

Egy tepsit kiolajozunk, és a következő sorrendben rétegezzük az alapanyagokat: a padlizsán felét leterítjük, rákenjük a paradicsomszósz harmadát, majd rárakjuk a mozzarella felét. Erre jön a darált húsos ragu, majd újabb adag paradicsomszósz, mozzarella, és a maradék padlizsán. A tetejére tejfölt simítunk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-padlizsan-5/