Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg padlizsán 1 kg burgonya 20 dkg reszelt sajt 175 g 12%-os tejföl 1 tojás ételízesítő só bors szerecsendió 1 dl olaj 0,5 dl víz Elkészítése: A padlizsánt megmosom, levágom a végét, és karikákra vágom. A krumplit is karikákra, illetve nagyobb darabokra vágom. A sajtot lereszelem. A tojást belekeverem a tejfölbe, és rakok […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
03Judit15
Beküldte: 2015.09.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg padlizsán
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 175 g 12%-os tejföl
  • 1 tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl víz


Elkészítése:

A padlizsánt megmosom, levágom a végét, és karikákra vágom. A krumplit is karikákra, illetve nagyobb darabokra vágom. A sajtot lereszelem.

A tojást belekeverem a tejfölbe, és rakok még bele egy kis ételízesítőt is.

Az üvegtál aljára 1 dl olajat öntök, és felöntöm 0,5 dl vízzel. Alulra a burgonya kerül, megsózom, ráteszem a padlizsánt, és megborsozom Ismét burgonya sóval, és aztán padlizsán szerecsendióval. A tetejére kerül a tejfölös öntet.

40 percig sütöm alufólia alatt közepes lángon, azután leveszem róla az alufóliát, ráreszelem a trappista sajtot, és még további 30 percig sütöm. Közben néha már rálocsolok az alatta lévő olajos vízből.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is