Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg padlizsán
- 1 kg burgonya
- 20 dkg reszelt sajt
- 175 g 12%-os tejföl
- 1 tojás
- ételízesítő
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A padlizsánt megmosom, levágom a végét, és karikákra vágom. A krumplit is karikákra, illetve nagyobb darabokra vágom. A sajtot lereszelem.
A tojást belekeverem a tejfölbe, és rakok még bele egy kis ételízesítőt is.
Az üvegtál aljára 1 dl olajat öntök, és felöntöm 0,5 dl vízzel. Alulra a burgonya kerül, megsózom, ráteszem a padlizsánt, és megborsozom Ismét burgonya sóval, és aztán padlizsán szerecsendióval. A tetejére kerül a tejfölös öntet.
40 percig sütöm alufólia alatt közepes lángon, azután leveszem róla az alufóliát, ráreszelem a trappista sajtot, és még további 30 percig sütöm. Közben néha már rálocsolok az alatta lévő olajos vízből.


