Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott paradicsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg paradicsom (apró )
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • vegeta
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • reszelt citromhéj
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztát megfőzöm, lecsöpögtetem, és a vaj felébe megforgatom. Tejföllel kikeverem a krémsajtot, a Vegetát, a fokhagymát és a többi fűszert.

Egy tűzálló tálba rakom a félbevágott paradicsomokat (ha nagyon nagyok, akkor negyedekbe), majd rákenek egy kevés sajtos tejfölös keveréket. Ráteszem a tésztát, a finomra vágott hagymát, és ismét egy kevés sajtos tejfölös keveréket.

A tetejét beborítom a maradék paradicsommal és a maradék tejfölös keverékkel. A vajat borsónyi darabokban a tetejére szórom, és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg színesedni nem kezd.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-paradicsom/