Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes patisszon
  • darálthús
  • rizs
  • vöröshagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • só
  • tojás
  • tejföl
  • sajt
  • ételízesítő
  • szalonna
  • olaj
  • zöldségleves kocka

Elkészítése

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk, felszeleteljük és a zöldségleves kockával egy kicsit előfőzzük (kb 5 perc).

A darálthúsból lecsós alapon pörköltet készítünk. A rizst előfőzzük. A szalonnát felkockázva kiolvasztjuk.

Kisebb tepsi aljába öntjük a kiolvadt szalonnazsírt a pörcökkel, erre egy sor patiszon, rá a rizs, rá a pörkölt, majd befedjük a maradék patisszonnal és 180 fokos sütőbe tesszük kb.15 percre. Ráöntjük az 1 tojásból és 1 pohár tejfölből készült öntetet, valamint reszelt sajttal szórjuk meg és pirulásig tovább sütjük.

Köret nem szükséges. 

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-patisszon-2/