Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg patisszon
  • 30 dkg maradék pörkölt
  • 10 dkg rizs
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, majd ujjnyi szeletekre vágva besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk.

Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és a szeleteket lisztbe mártva, mindkét felükön bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, a pecsenye vagy pörköltlevet a tejföllel meg a tojássárgával simára keverjük.

Egy mély tűzálló tál aljára patisszonszeleteket fektetünk, erre rizst halmozunk, majd a darált hús következik. Most ismét patisszonnal, utána rizzsel meg hússal folytatjuk a rétegezést, végül az egészet putisszonszeletekkel fedjük be.

Az ízesített tejföllel leöntjük, és tetejére reszelt sajtot hintünk. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje épen meg nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-patisszon/