Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése

A hússzeleteket besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Egy 20×30 cm-es tepsibe a sült burgonya felét elosztjuk. Ráhelyezzük a hússzeleteket, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a párolt gombát. A maradék burgonyával befedjük az egészet.

Egy dl vizet felforralunk, elkeverjük benne az ételízesítőt, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Az így elkészített öntetet a tepsiben lévő ételre öntjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A sütési idő letelte után eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk az ételt reszelt sajttal, és további 10 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-pecsenye/