Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomszószt: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, kevés vízzel felöntjük, és 10 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Közben elkészítjük a mártást is: a tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és reszelt szerecsendiót. Felforraljuk, majd gyenge tűzön […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.10.

Hozzávalók

A szószhoz

A mártáshoz

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomszószt: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, kevés vízzel felöntjük, és 10 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Közben elkészítjük a mártást is: a tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és reszelt szerecsendiót. Felforraljuk, majd gyenge tűzön körülbelül 15 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.

A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a paradicsomszósszal, majd egy jénai tál aljára egy réteg tésztát teszünk. Meglocsoljuk a besamel mártással, úgy, hogy mindenhol befedje, majd megszórjuk reszelt mozzarellával és parmezánnal. Ezután újabb réteg tészta, mártás és sajt következik, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindig bőséges sajtréteg kerüljön.

A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozatán) körülbelül 20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is