Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott sajtos-paradicsomos penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag penne tészta
  • reszelt parmezán
  • 15 dkg mozzerella (kockákra vágva )

A szószhoz

  • 0,5 liter paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • só
  • olívaolaj

A mártáshoz

  • 0,5 liter tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • só
  • őrölt szerecsendió

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomszószt: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, kevés vízzel felöntjük, és 10 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Közben elkészítjük a mártást is: a tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és reszelt szerecsendiót. Felforraljuk, majd gyenge tűzön körülbelül 15 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.

A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a paradicsomszósszal, majd egy jénai tál aljára egy réteg tésztát teszünk. Meglocsoljuk a besamel mártással, úgy, hogy mindenhol befedje, majd megszórjuk reszelt mozzarellával és parmezánnal. Ezután újabb réteg tészta, mártás és sajt következik, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindig bőséges sajtréteg kerüljön.

A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozatán) körülbelül 20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-sajtos-paradicsomos-penne/