A tésztát sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomszószt: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, kevés vízzel felöntjük, és 10 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
Közben elkészítjük a mártást is: a tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és reszelt szerecsendiót. Felforraljuk, majd gyenge tűzön körülbelül 15 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a paradicsomszósszal, majd egy jénai tál aljára egy réteg tésztát teszünk. Meglocsoljuk a besamel mártással, úgy, hogy mindenhol befedje, majd megszórjuk reszelt mozzarellával és parmezánnal. Ezután újabb réteg tészta, mártás és sajt következik, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindig bőséges sajtréteg kerüljön.
A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozatán) körülbelül 20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.