Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott sárgarépa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 5 db főtt tojás
  • 6 szál sárgarépa
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 700 g tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és a hagymát apróra vágjuk, a burgonyát, répát és a paradicsomot karikázzuk. A répát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt tojásokat meghámozzuk és azt is karikára vágjuk.

A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

A hagymát kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Kevés vízzel felöntve főzzük kb 15 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült a hús, akkor belekeverjük a rizst.

Egy 20*30 cm-es tepsit/jénait kivajazunk és az aljára teszünk karikázott burgonyát, erre tesszük a paradicsom karikákat, a főtt tojás felét, majd ezen elterítjük a húsos ragu felét. A húson elosztaljuk a répa felét. A tejfölt ízesítjük sóval és borssal, majd a felét egyenletesen ráöntjük a répára. Elterítjük rajta a maradék húst és a répát, majd a tetejére öntjük a maradék fűszerezett tejfölt is.

180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-sargarepa/