Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott sertéskaraj parasztosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet sertéskaraj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 12 darab nagyobb burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 darab fehér paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 szelet kolozsvári szalonna
  • 1 szelet csemege szalonna
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 500 g tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál zsiradék
  • ételízesítő
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyákat sós vízben, héjában félpuhára főzzük, majd hideg vízben kissé lehűtjük, meghámozzuk és félretesszük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatás után kevés zsiradékon 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütjük.

A paprikát, paradicsomot és a lilahagymát karikákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.

Egy 30*40 cm-es tepsit zsiradékkal kikenünk és belerétegezzük a felszeletelt hozzávalókat:

1. réteg: burgonya, lilahagyma, tv paprika, kolozsvári szalonna,

2. réteg: burgonya, lilahagyma, paradicsom,

3. réteg: elősütött karajszeletek, reszelt füstölt sajt,

4. réteg: burgonya, csemege szalonna.

Végül a tejfölt kikeverjük a 2 gerezd reszelt fokhagymával, 2 tojással, a reszelt trappistával, pici sóval, borssal és rákenjük a rakottas tetejére.

Alufóliával lezárjuk és 190 fokra előmelegített sütőbe téve először jó 40 percig, azután a fóliát levéve további 20 percig sütjük.

8-10 perc pihentetés után szépen szeletelhető.

Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

Rendkívül kiadós és laktató étel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-serteskaraj-parasztosan/