A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük, és összedolgozzuk a darált hússal, a nyers tojással, a sóval, a borssal, az őrölt fűszerpaprikával és a zsemlemorzsával.
Az egyik vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a húsmasszához.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült zsír felét egy tepsi aljára öntjük, majd rátesszük a meghámozott, felkarikázott burgonyát. A másik fej vöröshagymát felszeleteljük, és a burgonya közé keverjük. Megsózzuk, majd a maradék szalonnazsírral meglocsoljuk.
A húsleveskockát 3 dl vízben felforraljuk, amíg teljesen feloldódik. A forró levet a burgonyára öntjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul és magába szívja a levet.
Közben a megfőtt tojásokat megpucoljuk, és egyenként a fasírtmasszába csomagoljuk. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült skót tojásokat félbevágjuk, és a megsült burgonya tetején tálaljuk.