Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott skót tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 8 db főtt tojás
  • 1 darab zsemle
  • 1 db húsleves kocka
  • só
  • bors
  • 0,5 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (2 a forgatáshoz, 2 a masszába)

Elkészítése

A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük, és összedolgozzuk a darált hússal, a nyers tojással, a sóval, a borssal, az őrölt fűszerpaprikával és a zsemlemorzsával.

Az egyik vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a húsmasszához.

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült zsír felét egy tepsi aljára öntjük, majd rátesszük a meghámozott, felkarikázott burgonyát. A másik fej vöröshagymát felszeleteljük, és a burgonya közé keverjük. Megsózzuk, majd a maradék szalonnazsírral meglocsoljuk.

A húsleveskockát 3 dl vízben felforraljuk, amíg teljesen feloldódik. A forró levet a burgonyára öntjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul és magába szívja a levet.

Közben a megfőtt tojásokat megpucoljuk, és egyenként a fasírtmasszába csomagoljuk. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült skót tojásokat félbevágjuk, és a megsült burgonya tetején tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-skot-tojas/