Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott spárga csirkével és krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 3 darab krumpli
  • 1 marék spárga
  • 3 dl tejszín
  • vaj
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • sajt
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki olajjal vagy zsírral. Ezután a krumplikat hámozzuk meg, vágjuk 1-2 cm vastag karikákra és rakjuk ki vele a tepsi alját. Szórjuk meg ízlés szerint sóval.

A csirkemellet mossuk meg és vágjuk vízszintesen kettőbe vagy háromba, attól függően, hogy milyen vastagon szeretnénk a husit. A szeleteket én még ketté vágtam, hogy kisebb érmeszerű darabokat kapjak. A nyers csirkéket sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben egy kis olajon fehéredésig süssük. A fehér húsokat a nyers krumplikarikákra terítjük.

A spárgát ezután megtisztítjuk és kis karikákra vágjuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat olvasztunk és beletesszük a spárgát. Fedővel lefedve pár percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel (én egy evőkanál lisztet szórtam a spárgára, mielőtt a tejszínt beleöntöttem) Ha sűrű lett a szósz vagy szaporítani szeretnénk, öntsünk hozzá fél pohár vizet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és el nem kezd forrni.

Végül a spárgás szószt eloszlatjuk a húsokon. A tetjére sajtot reszelhetünk. Fóliával lefedve a sütőbe toljuk. 180 fokon először 40 percig süssük, majd a fóliát levéve addig, amíg a sajt meg nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-sparga-csirkevel-es-krumplival/