Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott spárga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

1 kg spárga

16 kg konzerv zöldborsó

8 tojás

1 kis doboz paradicsompüré

5 dkg vaj

só

cukorA feldarabolt, sós-cukros vízben megfőzött spárgát leszűrjük, kivajazott tűzálló tálba öntjük, a lecsurgatott konzervborsót ráterítjük, és merőkanállal kis mélyedéseket nyomunk bele. Mindegyik mélyedésbe 1-1 nyers tojást ütünk (mintha tükörtojást készítenénk), és az egészet a vízzel kétszeresére hígított, sóval, cukorral ízesített paradicsompürével bevonjuk. A tetejére vajdarabkákat teszünk. Addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem alvadt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-sparga/