Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg krumpli 60 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 450 g tejföl só őrölt fekete bors oregánó őrölt csemege fűszerpaprika szerecsendió vaj 10 dkg trappista sajt Elkészítése: A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük. Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
03Judit15
Beküldte: 2017.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 450 g tejföl
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • őrölt csemege fűszerpaprika
  • szerecsendió
  • vaj
  • 10 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük.

Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük sóval, borssal, aprított fokhagymával, oregánóval és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl vízzel és 10 percig pároljuk.

Egy tepsit kivajazunk, az alsó sorba a félkész krumpli kerül, sózzuk, borsozzuk, rá kerül egy réteg hús. Ismét, krumpli, ismét hús, a végére krumpli kerül. Rákanalazzuk a tejfölt és meghintjük szerecsendióval és sóval.

Közepes hőfokon, 30 percig sütjük, még 10 percig süthetjük tovább egy kis reszelt sajttal, de ez már elhagyható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is