Elkészítése
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 50 dkg finomliszt
- 4 tojás
- só ízlés szerint
- 2 dl víz
Lecsóhoz:
- 50 dkg paprika
- 5 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 4 tojás
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Nokedli készítése:
A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönnek, leszűrjük.
Lecsó készítése:
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve készre főzzük.
Összeállítás:
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és a kifőzött nokedlire öntjük.
Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

