Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Rakott finomságok

Rakott tojásos-lecsós nokedli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Nokedlihez: 50 dkg finomliszt 4 tojás só ízlés szerint 2 dl víz Lecsóhoz: 50 dkg paprika 5 közepes paradicsom 3 közepes vöröshagyma 4 tojás 5 ek napraforgó olaj só ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl Elkészítése: Nokedli készítése: A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

Nokedlihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • só ízlés szerint
  • 2 dl víz

Lecsóhoz:

  • 50 dkg paprika
  • 5 közepes paradicsom
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 tojás
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

Nokedli készítése:

A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönnek, leszűrjük.

Lecsó készítése:

Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve készre főzzük.

Összeállítás:

A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és a kifőzött nokedlire öntjük.
Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval.

180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is