Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl
  • 1 kg zsenge tök
  • kapor
  • só
  • bors
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A húst a felaprított vörös- és fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, közben sóval, borssal, majoránnával és kevés kaporral fűszerezzük. Amikor levet enged, hozzáadjuk a pirospaprikát és ízlés szerint egy kevés Erős Pistát is.

A rizst félig megfőzzük, majd összekeverjük a húsos raguval, és ha szükséges, utánafűszerezzük. A tököt legyaluljuk és besózzuk.

Egy tepsi aljára terítjük a rizses ragu felét, erre jön a gyalult tök, majd a maradék ragu. A tejfölt elkeverjük egy kevés pirospaprikával, sok aprított kaporral és sóval, majd egyenletesen a tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-tok-3/