Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • étolaj
  • 330 g tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A rizst dupla mennyiségű vízben elkészítjük. A szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.

Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst, összekeverjük és kb 1 dl vízzel felöntjük. Sózzuk és jó szaftos pörköltet készítünk.

Kivajazott, hőálló tálba vagy kisebb tepsibe rétegezzük: először a zöldbab felét, aztán a rizs felét, ráöntjük a tejföl felét, majd az összes húst. Ezután újra rizs, zöldbab és a tetejére a maradék tejföl kerül.

Rászórjuk a reszelt sajtot, a felkockázott szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt összesütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-zoldbab-11/