Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • pirospaprika
  • étolaj
  • 15 dkg rizs
  • 45 dkg tejföl
  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítése

A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.

Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.

A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.

Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.

200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-zoldbab-12/