Elkészítése
A megmosott és megtisztított babot sós vízben feltesszük főni, és hozzáaprítunk 3 gerezd fokhagymát. Közben a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a pörkölt alap jó szaftos legyen. Ezután hozzáadjuk a húst, és amikor jól átpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tíz percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, és további öt percig főzzük.
A tűzről levéve belekeverünk egy fél pohár tejfölt. Egy tepsi aljára elrendezünk egy sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újabb réteg bab és a maradék tejföl. A sütőben kb. 20 percig sütjük 220 fokon. Ekkor a tetejét újra meglocsoljuk fél doboz tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük 250 fokon.
A szalonna csak díszítésként kerül a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!
