Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megmosott és megtisztított babot sós vízben feltesszük főni, és hozzáaprítunk 3 gerezd fokhagymát. Közben a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a pörkölt alap jó szaftos legyen. Ezután hozzáadjuk a húst, és amikor jól átpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A megmosott és megtisztított babot sós vízben feltesszük főni, és hozzáaprítunk 3 gerezd fokhagymát. Közben a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a pörkölt alap jó szaftos legyen. Ezután hozzáadjuk a húst, és amikor jól átpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tíz percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, és további öt percig főzzük.

A tűzről levéve belekeverünk egy fél pohár tejfölt. Egy tepsi aljára elrendezünk egy sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újabb réteg bab és a maradék tejföl. A sütőben kb. 20 percig sütjük 220 fokon. Ekkor a tetejét újra meglocsoljuk fél doboz tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük 250 fokon.

A szalonna csak díszítésként kerül a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is