Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús (csirkemell)
  • 1 kg zöldbab
  • 20 dkg sajt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy doboz tejföl (10%-os)
  • 10 dkg rizs (lehet barna)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 szem paradicsom
  • olaj

Elkészítése

A megmosott és megtisztított babot sós vízben feltesszük főni, és hozzáaprítunk 3 gerezd fokhagymát. Közben a vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a pörkölt alap jó szaftos legyen. Ezután hozzáadjuk a húst, és amikor jól átpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tíz percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, és további öt percig főzzük.

A tűzről levéve belekeverünk egy fél pohár tejfölt. Egy tepsi aljára elrendezünk egy sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újabb réteg bab és a maradék tejföl. A sütőben kb. 20 percig sütjük 220 fokon. Ekkor a tetejét újra meglocsoljuk fél doboz tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük 250 fokon.

A szalonna csak díszítésként kerül a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-zoldbab-3/