Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldbab tarhonyásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg tarhonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A tarhonyát kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter forró vízzel és puhára pároljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd mikor puha hozzáadjuk a pirospaprikát is. A zöldbabot is puhára főzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a hússal.

Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kiolajozunk, a tarhonya felét beletesszük, majd erre jön a zöldbabos-darát húsos keverék és végül a maradék tarhonya. Egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt a tarhonyán és kb 30 perc alatt összesütjük az egészet.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-zoldbab-tarhonyasan/