Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldség recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 csomag gyors rizs
  • 0,5 liter sűrített paradicsom
  • 1 kg zöldségkeverék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj
  • só
  • bors
  • sajt

Elkészítése

A rizst sós vízben megfőzzük. Amíg elkészül, előkészítjük a húst.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a hús barnulni kezd, beleöntjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg egyszer felforr.

Egy másik serpenyőben a zöldségkeveréket kevés olajon megpároljuk.

Amikor a rizs elkészült, egy kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba rétegezzük: először a rizs felét, majd az elkészült hús felét, erre a párolt zöldségkeverék felét tesszük. Ismételjük meg a rétegezést a megmaradt rizzsel, hússal és zöldségekkel.

A maradék zöldséget elkeverjük a tejföllel, és ezt a rétegek tetejére simítjuk. A tejfölös keverék tetejére bőségesen reszelünk sajtot.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Tálalás:

Forrón tálaljuk, friss salátával vagy savanyúsággal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-zoldseg-2/