A rizst sós vízben megfőzzük. Amíg elkészül, előkészítjük a húst.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a hús barnulni kezd, beleöntjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg egyszer felforr.
Egy másik serpenyőben a zöldségkeveréket kevés olajon megpároljuk.
Amikor a rizs elkészült, egy kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba rétegezzük: először a rizs felét, majd az elkészült hús felét, erre a párolt zöldségkeverék felét tesszük. Ismételjük meg a rétegezést a megmaradt rizzsel, hússal és zöldségekkel.
A maradék zöldséget elkeverjük a tejföllel, és ezt a rétegek tetejére simítjuk. A tejfölös keverék tetejére bőségesen reszelünk sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
Tálalás:
Forrón tálaljuk, friss salátával vagy savanyúsággal.