Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa) 4 db főtt tojás 1 csík kolozsvári szalonna egy arasznyi házi füstölt kolbász 3 nyers tojás 1 marék reszelt sajt Elkészítése: A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 4 db főtt tojás
  • 1 csík kolozsvári szalonna
  • egy arasznyi házi füstölt kolbász
  • 3 nyers tojás
  • 1 marék reszelt sajt


Elkészítése:

A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.

A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére. Forró sütőben addig sütjük amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű lesz.

[box style=”info”]Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is szeretni fogja. A krumpli helyett válasszuk bátran a sokkal egészségesebb zöldségeket[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is