Hozzávalók:
- fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa)
- 4 db főtt tojás
- 1 csík kolozsvári szalonna
- egy arasznyi házi füstölt kolbász
- 3 nyers tojás
- 1 marék reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.
A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére. Forró sütőben addig sütjük amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű lesz.
[box style=”info”]Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is szeretni fogja. A krumpli helyett válasszuk bátran a sokkal egészségesebb zöldségeket[/box]