Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakottas bulgurral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
  • 2 bögre víz (5 dl)
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 330 g tejföl (330 g)

Elkészítése

Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk belőle.

A káposztát leveleire szedve bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A bulgurt a vízzel 5 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.

Egy tűzálló edénybe rétegezzük: a kelkáposztát tejföllel megkenve, aztán a bulgur felét tejföllel megkenve, arra a pörköltet, ismét káposzta és tejföl majd a maradék bulgur. Zárásként befedjük káposztával, tejföllel és megszórjuk a sajttal.

Kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakottas-bulgurral/