Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 500 g darált hús (sertés,marha vagy pulyka)
  • 2 üveg zöldbab befőtt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • ételízesítő
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj

A tepsi kenéséhez

  • vaj
  • zsemlemorzsa
Rakottas kép

Elkészítése

A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk, ugyanígy járunk el a gyümölcsökkel is. A zöldbab befőttről leöntjük a levet. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és megdinszteljük.

Egy tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Az előkészített alapanyagokat rétegezve helyezzük el: az első réteg a burgonya, erre egy üveg zöldbab kerül, majd rá a darált hús, a másik üveg zöldbab, a gyümölcsök, és a maradék burgonya.

Ízlés szerint majorannával és ételízesítővel fűszerezzük. A tetejére egy pohár tejfölt összekeverünk két tojással, és egyenletesen ráöntjük a tepsi tartalmára. Pirospaprikával megszórjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakottas/