Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott húsos tortilla recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tortilla

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 evőkanál olaj
  • 1,2 dl víz

Rántott hús

  • 8 szelet csirkemell
  • só
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Majonézes-tejfölös öntet

  • 200 g majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • só
  • bors

Továbbá

  • 4 db paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 fej lilahagyma

Elkészítése

Tortilla:

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

Nyolcfelé osztjuk a tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és vékonyra nyújtjuk.

Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt megsütjük a lapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak és barna foltok jelentek meg a felületén.

Rántott hús:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk (bepanírozzuk) és bő, forró olajban kisütjük, majd csíkokra szeleteljük.

Öntet:

A megadott mennyiségű majonézt és tejfölt összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tetszés szerint csipet cukorral is ízesíthetjük).

Megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket.

A tortillalapokat megkenjük majonézes öntettel, ráhelyezzük a felszeletelt zöldségeket, majd a csíkokra szeletelt rántott húst. Két szélét egymásra hajtjuk, jelen esetben fogpiszkálóval összetűzzük, rögzítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rantott-husos-tortilla/