Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 cukkini
- 1 nagy paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 3 ek (olíva) olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsom püré,
- só
- őrölt bors
- rozmaring
- kakukkfű
Elkészítése:
Az (olíva) olajt felforrósítom, majd a feldarabolt hagymát és fokhagymát megpirítom. A zöldségeket szintén kockára vágom. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a zöldségeket, a paradicsom pürét is. Ízlés szerint fűszerezem, aki szereti a csípőset tehet bele erős paprikát.
Gyakori keverés mellett roppanósra főzöm a zöldségeket. Pirítóssal tálalható, díszítésként apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Jó étvágyat!