Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 0,5 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 1 nagyobb padlizsán
- curry
- só
- cardamom
- Ras El-Hanout
- quinoa
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát üvegesre dinsztelem, azután a pici darabkákra szeletelt szalonnát megpirítom (vegetáriánusoknak szalonna nélkül). Amikor a szalonna megfelelő állagú, akkor hozzáadom először a paprikát és a felkockázott padlizsánt, majd a feldarabolt paradicsomot és a sót. Nem főzöm szét teljesen a paradicsomot.
Ha levet eresztett, akkor jöhet a fűszerezés. Kicsi curry, ízlés szerint esetleg még só, Ras El-Hanout (arab fűszerkeverék: kurkuma, koriander, fahéj, chilli, bors, cardamom, gyömbér, kömény, édeskömény, csillagánizs, görögszéna, őrölt babérlevél). Ezután jöhet az előzetesen átmosott quinoa, ami a zöldségek fűszeres levében néhány perc alatt puhára fő.
A quinoa érdekesebb és számomra finomabb is, mint a rizs.
Az alap íz lecsó, de a különleges fűszerkeveréktől és a quinoa miatt extra ízélmény.
[box style=”info”]Rövidebb főzési idővel készül, mint a klasszikus lecsó, hogy a zöldségek ne teljesen puhák, hanem kicsit “frissebbek” maradjanak.[/box]


