Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Vad receptek

Rétegelt vadpörkölt almával, borókával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rétegelt vadpörkölt almával és borókával igazi különlegesség, amely egyszerre hozza a magyar pörkölt hagyományos ízeit és a gyümölcsös, fűszeres jegyek izgalmas harmóniáját. Bográcsban, nagyobb társaságnak készítve az egyik legjobb választás, hiszen tartalmas, szaftos és minden falatja ünnepi élmény.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A hagymát felszeleteljük és besózzuk. A húst feldaraboljuk, a paprikát és a paradicsomot karikára vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot.

Rétegezés a bográcsban

A bogrács aljára tesszük a legcsontosabb húsdarabokat, rá egy réteg hagymát, majd kevésbé csontos hús következik, ismét hagymával fedve. Hasonló módon további két réteget készítünk. A tetejére kerül a hagyma, a paprika, a paradicsom, a csombor, az őrölt bors, kevés köménymag és az összetört borókabogyó.

Főzés

A húst annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Felforrásig nem keverjük, csak időnként megforgatjuk a bográcsot. Amikor forr, beleadjuk a fokhagymát és az őrölt borsot. A húst addig főzzük, míg meg nem puhul.

Befejezés

A megpuhult húsba tesszük a meghámozott, felszeletelt almát, majd a borban elkevert édes és csípős pirospaprikát. Az alma és a bor savtartalma sűrű, ízletes szaftot ad az ételnek. Végül ellenőrizzük a fűszerezést, és szükség esetén igazítunk rajta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is