Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rétegelt vadpörkölt almával, borókával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 kg vadhús (ebben az esetben, dámvad volt az alapanyag)
  • 4 kg hagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 kg lecsópaprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 kg alma
  • 0,5 marék boróka bogyó
  • 1 kávéskanál csombor
  • 1 evőkanál csípős őrölt paprika
  • 4 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál köménymag
  • 20 dkg szalonna
  • 2 dl bor

Elkészítése

Előkészítés

A hagymát felszeleteljük és besózzuk. A húst feldaraboljuk, a paprikát és a paradicsomot karikára vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot.

Rétegezés a bográcsban

A bogrács aljára tesszük a legcsontosabb húsdarabokat, rá egy réteg hagymát, majd kevésbé csontos hús következik, ismét hagymával fedve. Hasonló módon további két réteget készítünk. A tetejére kerül a hagyma, a paprika, a paradicsom, a csombor, az őrölt bors, kevés köménymag és az összetört borókabogyó.

Főzés

A húst annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Felforrásig nem keverjük, csak időnként megforgatjuk a bográcsot. Amikor forr, beleadjuk a fokhagymát és az őrölt borsot. A húst addig főzzük, míg meg nem puhul.

Befejezés

A megpuhult húsba tesszük a meghámozott, felszeletelt almát, majd a borban elkevert édes és csípős pirospaprikát. Az alma és a bor savtartalma sűrű, ízletes szaftot ad az ételnek. Végül ellenőrizzük a fűszerezést, és szükség esetén igazítunk rajta.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/retegelt-vadporkolt-almaval-borokaval/