Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg rizs
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 3 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A rizst (2 db zacskós) sós vízbe megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajta a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.
Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben készre sütjük.

