A sertéslapockát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belekeverjük a húst. Visszatesszük a tűzre, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (és ízlés szerint paradicsomot is).
A hús levet enged, majd ha elfő, mindig kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk puhára.
Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval és ételízesítővel ízesítve, lefedve alacsony lángon puhára főzzük.
Amikor a pörkölt és a rizs is elkészült, összekeverjük őket, majd azonnal tálaljuk.
Tipp
A rizses húst savanyúsággal vagy kovászos uborkával érdemes kínálni. Ha tartalmasabb ízt szeretnénk, a rizs főzővizét lecserélhetjük alaplére.