Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • kevés olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • paprika
  • rizs
  • ételízesítő

Elkészítése

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belekeverjük a húst. Visszatesszük a tűzre, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (és ízlés szerint paradicsomot is).

A hús levet enged, majd ha elfő, mindig kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk puhára.

Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval és ételízesítővel ízesítve, lefedve alacsony lángon puhára főzzük.

Amikor a pörkölt és a rizs is elkészült, összekeverjük őket, majd azonnal tálaljuk.

Tipp

A rizses húst savanyúsággal vagy kovászos uborkával érdemes kínálni. Ha tartalmasabb ízt szeretnénk, a rizs főzővizét lecserélhetjük alaplére.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rizses-hus-5/