Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses hús csirkepörköltből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, zúza, máj...stb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 marék borsó
  • bors
  • só
  • 2 dl rizs
  • víz

Elkészítése

A rizst főzzük meg a feldarabolt répával és borsóval.

A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a csirkeaprólékot, végül annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Jó szaftos húst készítsünk!

Ezután keverjük össze a pörköltet és a rizst, majd készen is vagyunk.

Ha zacskós, gyors rizst készítünk, akkor a répát és borsót a pörköltbe főzzük bele.

Ecetes almapaprikával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rizses-hus-csirkeporkoltbol/