Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka 1 vöröshagyma 3 ek sertés zsír 1 ek pirospaprika 1 kk őrölt bors 2 kápia paprika 2 paradicsom 2 kk só 1 bögre rizs Elkészítése: Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk. A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.04.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek sertés zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 kk só
  • 1 bögre rizs


Elkészítése:

Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk.

A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, rátesszük a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd megsózzuk.

Néha megkeverjük, és ha elég levet eresztett, lezárjuk a kukta fedelét, és 25 percig főzzük. Ha letelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végezzük, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedünk rá.

Ekkor hozzáadjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és beleaprítjuk a másik paprikát. Újra lezárjuk a kukta fedelét, és az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta.

Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és a rizs is megpuhul.

Elkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is