Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sertéscomb
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 1 bögre rizs
  • leveskocka
  • 10 dkg morzsolt kukorica
  • 10 dkg borsó
  • 1 kaliforniai paprika

Elkészítése

Először készítsünk pörköltalapot, vagyis a hagymát vágjuk apróra, és egy kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és azt addig pirítjuk, amíg fehér nem lesz a külseje. Ezt követően húzzuk le az ételt a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A pörköltalapot öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a kömény is, majd a húst addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.

A megmosott, átválogatott rizst adjuk hozzá a félkész pörkölthöz, öntsük fel két bögre vízzel, és addig fűzzük, amíg a rizs és a hús egyaránt megpuhul. A főzés utolsó szakaszában tegyük bele a kukoricát, a borsót és a kaliforniai paprikát a rizses húsba.

Figyeljünk arra, hogy a rizs ne legyen túl száraz, pörgős, inkább öntsünk hozzá még egy kis vizet. Ez az étel szerintem akkor igazán jó, ha a rizs egy nagyon picit túl van főzve.

 

Jó étvágyat!

 

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rizses-hus/