Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses lecsó kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 6 kisebb paprika
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 púpos kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 12 dkg rizs
  • 10 dkg száraz kolbász


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.

Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.

A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.

Melegen, kenyérrel kínáljuk.

box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rizses-lecso-kolbasszal/