Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Mártások receptjei

Rizsgolyók édes-savanyú mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a víz teljesen felszívódik, majd lefedve pihentetjük. Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A főzővizet leöntjük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mustárt, az édesítőt, a sót, a gyömbérport […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a víz teljesen felszívódik, majd lefedve pihentetjük.

Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A főzővizet leöntjük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mustárt, az édesítőt, a sót, a gyömbérport és ízlés szerint chilit. Alaposan elkeverjük, és ha szükséges, még ízesítjük.

A megfőtt rizst összekeverjük a margarinnal, sóval és szárított petrezselyemmel. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle.

Tálaláskor a rizsgolyókat a mártásba helyezzük, megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel és chili porral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is