Elkészítése
A rizst alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a víz teljesen felszívódik, majd lefedve pihentetjük.
Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A főzővizet leöntjük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mustárt, az édesítőt, a sót, a gyömbérport és ízlés szerint chilit. Alaposan elkeverjük, és ha szükséges, még ízesítjük.
A megfőtt rizst összekeverjük a margarinnal, sóval és szárított petrezselyemmel. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle.
Tálaláskor a rizsgolyókat a mártásba helyezzük, megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel és chili porral.
