Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizsgolyók édes-savanyú mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 1-2 db krumpli
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 5-6 szem édesítő
  • 1 késhegynyi őrölt gyömbér
  • chili por
  • petrezselyemzöld
  • só
  • 15 dkg rizs
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a víz teljesen felszívódik, majd lefedve pihentetjük.

Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A főzővizet leöntjük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a mustárt, az édesítőt, a sót, a gyömbérport és ízlés szerint chilit. Alaposan elkeverjük, és ha szükséges, még ízesítjük.

A megfőtt rizst összekeverjük a margarinnal, sóval és szárított petrezselyemmel. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle.

Tálaláskor a rizsgolyókat a mártásba helyezzük, megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel és chili porral.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rizsgolyok-edes-savanyu-martasban/