Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Római köményes húsgombócok salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Salátához

  • 10 dkg bulgur
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percig.

A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.

A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.

A bulgurt főzzük meg úgy mint a rizst. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.

A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/romai-komenyes-husgombocok-salataval/