Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Zöldséges ételek

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós tésztakéregben sült zöldbab egy különleges egytálétel, amelyben a gazdagon fűszerezett zöldbab ragut leveles tészta borítja. A zöldséges tölteléket tojás és burgonyapehely sűríti, így szeletelhető, laktató fogást kapunk. A tetején aranybarnára sült tészta, magokkal megszórva, nemcsak finom, hanem mutatós is. Kiváló választás könnyű ebédre vagy vacsorára, friss salátával kínálva.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.04.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

Tetejére

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A felaprított vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszereket (só, bors, majoránna). Felöntjük a zöldségalaplével, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a zöldbab teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a villával felvert tojásokat. Félretesszük hűlni.

Tészta összeállítása

A kiolvadt leveles tésztát kettévágjuk és kinyújtjuk. Egy 21×26 cm-es sütőtálat kibélelünk a tészta egyik felével úgy, hogy az oldalát is fedje. Megszórjuk burgonyapehellyel vagy zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk a zöldbabos tölteléket.

A másik tésztalappal befedjük, a tetejét felvert tojással lekenjük, villával több helyen megszurkáljuk. A maradék tésztából kis masnikat formázhatunk, ezekkel díszítjük a tetejét. Megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.

Sütés

A megtöltött tésztát 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés után pár percet pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen. Friss salátával és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

A zöldbabos tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott paradicsommal vagy paprikával is. A tetejére szórhatunk napraforgómagot vagy tökmagot, így még változatosabb lesz az ízvilág.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is