Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

1

2

3

  • 500

4

  • g

5

  • fagyasztott leveles tészta

6

7

8

9

10

  • 500

11

  • g

12

  • zöldbab

13

14

15

  • 3

16

  • evőkanál

17

  • olaj

18

19

20

  • 1

21

  • kis fej

22

  • vöröshagyma

23

24

25

26

27

  • só

28

29

30

31

32

  • bors

33

34

35

36

37

38

  • őrölt pirospaprika

39

40

41

42

43

  • majoránna

44

45

46

47

48

49

  • paradicsom

50

51

52

53

54

  • paprika

55

56

57

58

59

  • 1

60

  • gerezd

61

  • zúzott fokhagyma

62

63

64

  • 3

65

  • db

66

  • tojás

67

68

69

70

71

  • 2

72

  • evőkanál

73

  • burgonyapehely

74

  • (vagy zsemlemorzsa)

75

76

77

78

  • 2

79

  • dl

80

  • zöldség alaplé

81

Tetejére

  • 1 db tojás (kenéshez)
  • szezámmag (szóráshoz)
  • lenmag (szóráshoz)

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A felaprított vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszereket (só, bors, majoránna). Felöntjük a zöldségalaplével, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a zöldbab teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a villával felvert tojásokat. Félretesszük hűlni.

Tészta összeállítása

A kiolvadt leveles tésztát kettévágjuk és kinyújtjuk. Egy 21×26 cm-es sütőtálat kibélelünk a tészta egyik felével úgy, hogy az oldalát is fedje. Megszórjuk burgonyapehellyel vagy zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk a zöldbabos tölteléket.

A másik tésztalappal befedjük, a tetejét felvert tojással lekenjük, villával több helyen megszurkáljuk. A maradék tésztából kis masnikat formázhatunk, ezekkel díszítjük a tetejét. Megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.

Sütés

A megtöltött tésztát 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés után pár percet pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen. Friss salátával és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

A zöldbabos tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott paradicsommal vagy paprikával is. A tetejére szórhatunk napraforgómagot vagy tökmagot, így még változatosabb lesz az ízvilág.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/ropogos-tesztakeregben-sult-zoldbab/